Kaktu


Olen Kaktu, vuonna 1987 syntynyt nainen Helsingistä. Kirjoittelen tätä blogia omaksi ilokseni, mutta jostain tuntemattomasta syystä lukijoita on kertynyt jo ihan mukavasti. Minulla on jo yksi ammatti takataskussa; olen luontoyrittäjä ja suorittanut myös valinnaisia opintoja hevosten hoidosta ja niiden matkailukäytöstä, sekä työskennellyt isolla hevostilalla Virossa noin 4-5 kuukautta silloin opiskeluaikoinani. Sen jälkeen en ole oman alani töitä tehnyt, koska valmistuttuani juutuin monestakin syystä pääkaupunkiseudulle.

Oman hevosen osto hillitsi kaipuuta lähteä oman alan töihin (niitähän ei täällä päin oikein ole tarjolla, vaan pitäisi jonnekin pohjoisempaan lähteä) ja olen sitten vain tyytyväisenä mm. tarjoillut, ollut huoltoasematyöntekijänä, tehnyt tuote-esittelijän hommia, ollut töissä sähköyhtiön asiakaspalvelussa, jne. Olen kuitenkin juuttunut lopulta huoltoasemalle, jossa olenkin työskennellyt jo 5 vuotta ja tällä hetkellä teen pelkästään yövuoroja. Hieman rauhattomassa lähiössä sijaitsevalta huoltoasemalta ei öisin vauhtia puutu, joten työni pysyy kiinnostavana ja tapahtumarikkaana. Opiskelen työni ohella myynnin ammattitutkintoa oppisopimuksella.

Myös blogin kirjoittaminen työllistää minua jonkin verran, vaikken tätä minään varsinaisena työnä pidäkään. Teen myös freelancerina hevosaiheisia käännöstöitä englannista suomeksi ja tähän työhön minut bongattiin blogin kautta. Minulla on aina monta rautaa tulessa, mutta nautin siitä että tekemistä riittää. Elän elämääni avoimin mielin päivä kerrallaan ja odotan jännityksellä, mihin tämä blogin kirjoittaminen ja sen myötä tarjoutuneet mahdollisuudet minut lopulta vievätkään.


Olen luonteeltani eloisa ja puhelias vipeltäjä. Vaikka olenkin rohkea ja kovapäinen, minulla on myös herkkä ja lempeä puoleni. Olen tunnevaltainen ihminen ja vaikka ajattelenkin asioita järjellä, toimin usein vaistojeni varassa. Suurimmat ratkaisut elämässäni, kuten hevosen osto, opiskeluratkaisut, työpaikan vaihdot, jne on tehty puhtaasti vahingossa tai jotain sisäistä ääntä seuraten. Olen aikamoinen koheltaja ja useimmiten porukassa se tyyppi, josta toiset tekevät vähän pilaa ja jolle muut aina nauravat. Minusta on mukavampi olla höpsö kuin viisas, joten osaan yleensä peittää viisaat ajatukseni erinomaisen hyvin.

Vaikka olenkin melkoinen häslääjä, olen kuitenkin yllättävän hyvä organisoimaan asioita. Jos saan vimman järjestää asiat uuteen uskoon, se tapahtuu todella nopeasti kun käyn toimeen. Saan joskus ihmeellisiä luovuuspuuskia, jolloin minun on päästävä toteuttamaan itseäni heti paikalla. Jos saan keskellä yötä päähäni idean blogitekstistä, videon editoinnista tai jostain muusta, haluan toteuttaa sen samantien. Joskus nukkuminen saattaa jäädä luovuuspuuskien takia vähiin. Olen hyvin kärsimätön, kun on kyse ideoiden toteuttamisesta. Jos joudun märehtimään jotain ideaa pidemmän aikaa tai jättämään jonkin työn alla olevan homman kesken, innostus saattaa laantua ja lopputuloksesta tulee helposti hutiloidumpi kuin silloin, jos saisin tehdä kaiken kerralla ja nopeasti.


Rakastan uusien ihmisten tapaamista, mielenkiintoisia keskusteluja, hassuttelua, nauramista ja juhlia. En ole erityisemmin kiinnostunut rahasta, vaan se on minulle ennemminkin "pakollinen paha". Haaveilen kuitenkin sellaisesta elämästä, ettei tarvitsisi laskea jokaista senttiä ja saisi ostettua kaiken tarpeellisen. Käytän lähes kaiken vapaa-aikani hevosteluun, mutta pyrin myös tapaamaan ystäviäni mahdollisimman usein. Pyrin kirjoittelemaan melkoisen säännöllisesti tätä blogia ja siinä se vapaa-aikani sitten kuluukin. En katso telkkariakaan oikeastaan yhtään ja viihdyn paremmin ulkona kuin sisällä, tosin poikkeuksena on tämä blogin kirjoittelu, johon olen totaalisesti jäänyt koukkuun.


Faktatietoutta:

Nimi: Kaktu oli pitkäaikainen kutsumanimeni, jonka halusin myöhemmin vaihtaa myös viralliseksi etunimekseni. Eli olen ihan oikeasti nimeltäni Kaktu.

Lempinimet:  Kake, Cake, Kakkuleivos, Kaktumonster, Tuk Tuk, Kakkula, Pikku Myy, Virnukissa, sekä monia muita. Jostain syystä ihmiset keksivät minulle uusia nimiä kaiken aikaa, etenkin työpaikalla. :D

Sukupuoli: Tyttö tai nainen

Laji: Ihminen

Rotu: Pikamasiina

Syntymäaika: 29.10.1987, Haapajärvi

Kotikaupunki: Helsinki

Pituus: noin 155cm.

Kengän koko: 33

Etutassujen koko: Liian pieni, mitään ei mahdu käteen.

Hiusten väri: Oikeasti kullanvaalea, mutta olen värjännyt niitä jo muutaman vuoden ajan punaisella värillä.

Silmien väri: Silmäni ovat vihreät, mutta kummassakin silmässä on keskellä keltainen "kehä", eli aurinko! :D

Hampaiden terävyys: Yksi terävä hammas, loput tylsiä talttoja. (tarkistakaa vaikka kuvista! Toinen kulmahampaani on siis poistettu, jotta kaikki hampaat mahtuisivat pieneen suuhuni).

Vaatteet: Ostan jopa 90% vaatteistani kirpputoreilta.